‘bir+bir’in 13. sayısı bayilerde !

‘roll’ yayın hayatına son verdiğinde epeyi bir boşlukta sallanmıştım..

‘virgül’le arka arkaya olunca da tam koymuştu..

gazete bayilerindeki dergi avlarım tatsızlaşmıştı..

türkiye’de dergicilik gerçekten zor iş.. hele arkanı bir sermaye grubuna dayamamışsan, arkanda bir cemaat, parti vs de yoksa işiniz çok çok zor.. ‘virgül, roll, express’ vs dergiler yıllarca direndiler tekellere karşı.. tekellerin birinci sınıf hamur kağıda basılı sudan ucuz dörtte ikisi reklamla dolu cafcaflı dergilerine karşı ayakta durdular.. sonra bazıları yayın hayatlarını tamamen sona erdirdiler, bazıları da başka adlarla bir süre sonra tekrar yayın hayatına döndüler..

işte ‘roll’ dergisinin bizi terk etmesinden sonra ‘bir+bir’ doğuverdi hayatımıza.. ilk başta biraz yadırgasam da sonra hastalık haline geldi bir+bir de.. bayilerde onu göremediğim zaman ürker oldum.. gecikme var, acaba yine mi diyordum.. çünkü bağımsız dergicilikte çıkan her bir sayı kazanılmış bir savaş edasıyla kutlanır.. bu sayı da ‘çıktık’ denir.. kadehler kaldırılır bunun için.. verilen emek, özverinin sonunda çıkan dergilerin arkasından yeni sayı için korkular doldurur kafayı : acaba gelecek sayıyı çıkarabilecek miyiz diye..

içerik yönünden, duruşları yönünden gerçekten yıllardır takdir ettiğim ‘express, roll’ ve ardılı ‘bir+bir’ dergilerini mutlaka alıp okumamız ve destek olmamız lazım.. okuyalım, okutalım.. hediye alacağınız zaman birilerine birer dergi alın ya da az derseniz hediyenize birer dergi ekleyin mutlaka.. gecelerini gündüzlerine katarak özveriyle çalışan bu bağımsız dergicilere destek olalım en azından bu şekilde.. abone olabiliyorsak da olalım lütfen..

neyse son 50 gündeki dünyayı devirip dolaşıp durduğum sıralarda istanbul’a her uğrayışımda kitapçı ve dergilerdeki turlarımda gözlerim bir+bir aradı.. göremedim.. korktum.. ama geçenlerde ‘terk-i dünya yolculuğu’ndan dönüşümde bir+bir’i görünce mutlu oldum.. kaptım bir tane baktım canımız ciğerimiz ‘turgut uyar’ kapak hem de çok güzel bir resimle..

fazla gevezelik yapmayayım bir+bir dergisinin bu sayısının içeriği de yine eskileri gibi dopdolu.. sırf kapağı için bile kaçırılmayacak bir ağustos-eylül sayısı sizleri bekliyor.. tükenmeden gidin alın.. ve imkanınız varsa da abone olun, oldurun derim..

‘hoop değiş tonton gülücük oldum..’ sizler de gülüşünüzle kalın..’

 

Crockett..

 

BİR+BİR  Ağustuos – Eylül 2011, 13. Sayı

İçindekiler :

 

A’DAN X’E, Sayfa 4

ARSLAN EROĞLU RÖPORTAJI, ‘O nehirde yüzmek’, Sayfa 6

MURAT MOROVA RÖPORTAJI, ‘Hibrid Yolcu’, Sayfa 13

KINAY OLCAYTU’ ‘SANATSAL GERİDÖNÜŞÜM’, Sayfa 18

FİLMAMED, ‘Belleğin açığa çıkması’, Sayfa 20

ORHAN KOÇAK’LA A’DAN Z’YE TURGUT UYAR, ‘En kızıl saçlı levend’, Sayfa 23

SES DUVARI, Sayfa 33

MABEL MATİZ, ‘Aysel gel başıma, sen bana göresin’, Sayfa 34

TOM MORELLO, Nam-ı diğer the watchmen’, Sayfa 36

ELECTRELANE, ‘Bütün kızlar toplandık’, Sayfa 39

GNAOUA FESTİVALİ, ‘Minimal duyu direnişi’, Sayfa 40

BOB DYLAN 70 YAŞINDA, ‘I ching aşısı’, Sayfa 43

OKUMA GÖZLÜĞÜ, Sayfa 49

MUHSİN KIZILKAYA İLE ‘AÇLIĞIN SOFRASINDA’, Sayfa 50

SAİT FAİK ÖDÜLLÜ ÖYKÜCÜ AHMET BÜKE, Sayfa 53

DİL TARİH COĞRAFYA BÖLÜMÜ, Sayfa 60..

 

BİR+BİR E-posta ve Abonelik İçin : yekyekk@gmail.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.