baran , mehmet ali , elif ve vittorio..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘giriş notu : bu bir sayıp sövme yazısıdır.. günlerdir döktüğüm gözyaşlarımın ve içimde kabaran öfkenin dışavurumudur.. rahatsız olacak olan okumasın , umurumda değil..

yazmak istemiyorum artık..

bu kadar anlamsızlığın saçmalığın yaşandığı bu dünyada yazmak nedir ki.. ne anlam ifade diyor..

ben şimdi sayıp söveceğim burada.. ne olacak.. ne anlamı olacak.. hiç.. kocaman bir hiç.. çocuklar ölmeye ve ÖLDÜRÜLMEYE devam edecek saçma sapan olaylarda , saçma sapan nedenlerle..

güzel insanlar , kendilerini insanlığa adamış kutsal insanlar saçma sapan pazarlıklarda gerici faşist güçler tarafından katledilmeye devam edecek.. isyan etsek de , bağırıp , çağırsak da devam edecek tüm bu yaşananlar..

bakıyorum da insanlık aynen devam ediyor yaşamaya.. gülüyorlar , rollerini oynuyorlar , her şeyleri tıkırında , herkes kafasına göre.. değişen bir şey yok.. vurdumduymazlık aynen devam ediyor..

bense hiçbir şey olmamış gibi yaşayan bu ‘büyük insanlığın’ aksine günlerdir içimde kabarıp duran kusma dalgalarıyla ve gözyaşlarıyla cebelleşiyorum.. bazen şaşıp kıskanıyorum gülüp dolaşan umursamayan insanları..

oysa VITTORIO ARRIGONI katledildi geçtiğimiz günlerde filistin’de.. duyanınız oldu mu ya da hatırlayanınız var mı.. HA-TIR-LA-MI-YOR MU-SU-NUZ..

oysa ağrı patnos’ta hayvan otlatan üç çocuk bulundukları yerde buldukları mühimmatın patlaması sonucu ağır yaralandılar ve aralarından BARAN ÖZYOLCU kurtarılamadı.. BARAN ÖLDÜ.. nasıl kulakları sağır edici bir cümle oysa bu : BARAN ÖLDÜ.. DUY-MU-YOR MU-SU-NUZ.. yazıklar olsun hepimize..

oysa şırnak’ın Silopi ilçesinde bir düğün salonuna atılan gaz bombalarından birisinin 2 yaşındaki ELİF GÜNGEN’in kafasının arkasına isabet etmesi sonucu ELİF GÜNGEN kafatası parçalanarak ağır yaralanıp , komaya girdi.. YA-ŞAM SA-VA-ŞI VE-Rİ-YOR.. HA-BE-Rİ-NİZ OL-MA-DI MI.. BEYLER BAYANLAR , EY İNSANLIK KAFANIZIN ARKASINA ENSE KÖKÜNÜZE 2 YAŞINDAYKEN HİÇ METAL GAZ BOMBASI ÇARPIP PATLADI MI..

oysa izmir’in menemen ilçesinde dün dört yaşındaki MEHMET ALİ YAVUZ bir ilkokulun bahçesinde yaşıtlarıyla oyun oynarken okulun demir kapısının üzerine düşmesi sonucu ağır yaralanıp komaya girdi.. BU-NU DA MI DUY-MA-DI-NIZ..

NE MUT-LU Sİ-ZE DUY-MA-YIP GÖR-ME-DİY-SE-NİZ TÜM BU YA-ŞA-NAN-LA-RI..

KİMİLERİNE GÖRE TÜM YAŞANANLAR MÜN-FE-RİT OLAYLAR ZATEN SIKMAYIN CANINIZI..

işte son on günde dünyada ve ülkemizde yaşananlardan birkaç örnek bunlar..

ne yazılır , ne konuşulur tüm bunlar üzerine ey insanlık..

ben insan değilim istifa ettim sizin insanlığınızdan.. insan kalmak , insan olarak adlandırılmak istemiyorum.. ben şu vittorio’nun gözlerine bakarken , acımasızca yaralanıp öldürülen tüm çocuklarımızın fotoğraflarına bakarken tiksiniyorum kendimden..

KENDİMDEN TİKSİNİYORUM VE İNSAN DENEN CANLININ TÜRÜNDEN GELDİĞİM İÇİN KENDİ VARLIĞIM ÜZERİNE KUSUYORUM VE UTANCIMDAN AĞLIYORUM.. BU KADAR ACİZİZ..

EY VITTORIO SEN Kİ ON YILDIR FİLİSTİN DAVASI İÇİN MÜCADELE EDİYORSUN , SEN Kİ İKİ YILDIR DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA HAPİSHANESİ OLAN GAZZE ŞERİDİNDE FİLİSTİNLİLERLE OMUZ OMUZA DİRENİŞE KATILIP , YARDIM EDİYORSUN.. SEN Kİ FİLİSTİNLİ ÇOCUKLARIN GÜLMELERİ İÇİN ÇABALAYAN İNSANLARDAN BİRİSİN..

FAKAT VITTORIO , FİLİSTİN VE MÜSLÜMAN HALKLARIN HAKLARINI SAVUNDUĞUNU İDDİA EDEN YARATIKLAR TARAFINDAN KATLEDİLDİ.. NE ACI DEĞİL Mİ..  

BİLMEM HANGİ YÜCE AMAÇLAR UĞRUNA , BİLMEM HANGİ İNANÇ UĞRUNA SENİ KATLEDEN O YARATIKLARA LANET OLSUN.. SİZİN NE FARKINIZ VAR RACHEL CORRIE’Yİ KATLEDEN YARATIKLARDAN.. HİÇBİR FARKINIZ YOK.. PİSLİKSİNİZ ONLAR GİBİ..

BÖYLE BİR TRAJEDİ , BÖYLE BİR VAHŞETİ YAŞATAN VE İNSANLIĞIN ALNINA KARA BİR LEKE OLARAK SÜREN ŞEREFSİZLERE SON SÖZÜM : NEFES ALDIĞIM SÜRECE SİZİNLE SAVAŞACAĞIM , NEFES ALDIĞIM SÜRECE KÖKÜNÜZÜ KURUTMAK İÇİN UĞRAŞACAĞIM.. VE İÇİMDEKİ TÜM KABARAN ÖFKEYİ , NEFRETİ SİZİN O PİSLİK VARLIKLARINIZ ÜZERİNİZE KUSACAĞIM..

VITTORIO ARRIGONI KARDEŞİM YAŞADIĞIN TÜM ACILARIN HESABINI SANA YAŞATANLARA SORMAZSAK SORAMAZSAK LANET OLSUN ALDIĞIMIZ HER NEFESE..

öfkemden bölük pörçük tüm bu yazdıklarımdan sonra son sözüm : hiçbir şey yapamayız diyorsanız EY KORKAKLAR , en azından tüm bu yazıdaki fotoğraflara bakıp UTANALIM.. bunu da yapamıyorsak YAZIKLAR OLSUN HEPİMİZE..’

Crockett..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.