NINJA ASSASSIN / NİNJANIN İNTİKAMI..

NINJA ASSASSIN / NİNJANIN İNTİKAMI..

 

Yönetmen : James Mcteigue

Senaryo : Wachowski Kardeşler , Matthew Sand , J. Michael Straczynski

Müzik : Ilan Eshkeri 

Yapım : 2009 , ABD , Almanya

Süre : 116 dakika..

Türü : Aksiyon , dram , gerilim , macera..

Oyuncular :

Sung Kang

Naomie Harris

Rain

Ben Miles

Rick Yune

 

senaryosu ve yapımında wachowski ‘kardeşlerin’ isminin bulunduğu sıkı bir film  NINJA ASSASSIN..  yönetmenliğini ise JAMES MCTEIGUE yapıyor filmin.. MATRIX’te yardımcı yönetmenlik yapmış olan JAMES MCTEIGUE’nın ilk uzun metrajlı filmi hatırlarsınız ‘V for VENDETTA’ydı.. 

dünyanın en ölümcül suikastçılarının yetiştirildiği kimsenin varlığından bile emin olmadığı gözlerden uzak bir dağ başında yaşayan OZONU klanının en cesur ve en yetenekli suikastçılarından ‘RAIZO’nun , klanın başkanına ve klana başkaldırmasını konu alıyor film..

 

ozonu’ların lideri , raizo’nun en sevdiği arkadaşını acımasızca herkesin önünde cezalandırıp öldürmüştür.. bunun intikamını almak için bir gün başkaldırır ve kanlı savaşına başlar.. 

ozonu klanı uluslararası tüm cinayetlerde başroldedir.. para ve altın karşılığı bu suikastları gerçekleştirmektedirler.. klana en ufak bir itaatsizlik ve  ihanetin cezası kalbin yerinden sökülmesidir..

 

raizo’nun , eski ustasına ve ninja arkadaşlarına karşı mücadelesinde uzun ve zorlu olduğu kadar çok kanlı bir yolu vardır..

filmin alışıldık , klişe bir senaryosu olabilir.. ama ben kimsenin beğenmediği  dövüş sahnelerini ve başroldeki oyuncunun performansını çok beğendim.. görsel efektler de dozunda kullanılmış.. kanlı bazı sahneler , hele hele filmin başlangıcında bir sahne var ki aklınızı alabilir.. bu yüzden midenize ve kalbinize güveniyorsanız bu heyecan dolu macerayı kaçırmayın..

 

Crockett..

 

filmden replikler :

‘-bence hangi yöne doğru büyüyeceğine ağacın kalbi karar vermeli..

– ağacın kalbi yoktur..

– her varlığın kalbi vardır..

-benim kalbim yok..

– senin de atan bir kalbin var raizo..’

 

‘-acı zayıflık getirir.. unutma sadece zayıflığın olduğu yerde acı vardır..’

Comments are closed.