Défilé des âmes..

Défilé des âmes.. 

‘and the tears that will weep today

will all be washed away

by the tears that will weep again

tomorrow..’ – nick cave (papa won’t leave you henry)

(bugün akacak gözyaşların yarın akacak gözyaşlarınla yıkanacak..-nick cave / papa won’t leave you Henry..)  

 

günlerdir canım yazmak istemiyor.. bir ara bir veda yazısı koymak bile istedim siteye.. sonra ‘reis’e büyük ihanet olur dedim , yapamadım.. yapamadım.. yapamadım.. ya-pa-mam da.. her ne kadar o ‘indirimler başladığından satışlarda’ olsa da.. 

aslında yazmak istediğim o kadar çok şey var ki aylardır yazmak isteyip de yazamadığım : (kendisi kızar ama gerçek bu) tanrılarımdan olan büyük üstad ve insanüstü varlık majid majidi hakkında , zeki demirkubuz hakkında , david cronenberg hakkında , julio medem hakkında , bir sürü yeni film ve yeni kitap hakkında , emrah serbes ve kitapları hakkında , murat menteş’in yine bir başyapıt olan kitabı : ‘korkma ben varım’ hakkında uzun bir yazı , tindersticks ve onlarca konu hakkında hakkında hakkında.. ama öyle bir bezginlik , isteksizlik var ki üzerimde nefes almak bile zor geliyor.. bugün öğlen , sona ve sınıra artık geldiğimi hissettim bir an.. neyse kısacası her şeyin sonundayım ve nereye , ne zamana kadar giderim bilmem göreceğiz..

 

cumartesi günü nefes alma sıkıntısı içinde işte böyle otururken elimin altındaki müziklerden yine rastgele bir albüm seçtim..   ‘Défilé des âmes’ grubunun ‘lust n stone’ albümüydü elime gelen.. black metal ve folk rock tarzında bir müzik yapıyorlar diye okumuştum bir yerlerde.. ama kardeşim boş lakırdıları geçsinler geçsinler geçsinler.. ‘Défilé des âmes’ grubu  öyle güzel bir müzik yapıyor ki.. kendimden çok uzaktayken biraz daha uzaklaştım.. niye daha önce bu gruba rastlamadım , niye önüme çıkmadılar , neden.. o kadar yakın geldiler ki bana.. sonra araştırdım yunanlı bir grupmuş ‘arkidişlerimiz’ yani..     

‘manos 6’ grubun vokallerini yapmakla beraber , akustik gitar ile elektro gitarı da çalıyor..  alex , kostas , ‘manos V’ , christos a , ioanna , viki grubun diğer elemanı yiğitler.. 

O kadar güzel şarkılar ki ayrım yapamayacağım şarkılarda ama ‘doors to undefeated’ , ‘mushrooms’ ve ‘august’ şarkıları özellikle ön plana çıkıyor..

 

boş boş yazmayayım artık.. edinin ve dinleyin bu grubu mutlaka.. internetteki kopyalarından da sakının.. 

Crockett..

Comments are closed.