Hayırlı bir iş için yazıyorum..

Sevgilinden ayrılıyorsun hayırlısı olsun, arkadaşınla küsüyorsun hayırlısı olsun, sınıfta kalıyorsun hayırlısı olsun, işe alınmıyorsun hayırlısı olsun, sevdiğin adam başka birini seviyor ve gidiyor ‘hayırlısı olsun’, unutuluyorsun hayırlısı olsun, dışlanıyorsun hayırlısı olsun, almak istediğin ev depremde yıkılıyor hayırlısı olsun, uçağı kaçırıyorsun hayırlısı olsun, kaza yapıyorsun hayırlısı olsun, istemediğin bir adam ülkenin başında hayırlısı olsun, terör almış başını gidiyor, her güne neredeyse 3 insan ölüyor bu vatan uğruna hayırlısı olsun, miden rahatsız hayırlısı olsun, tayinin çıktı hayırlısı olsun..

Hangi duruma hayırlısı olsun diyoruz ki biz anlamadım.. Gerçekten hayır olan, olmasını istediğimiz şeylere mi, yoksa olumsuz olup da düşünmekten kaçıp kurtulmak istediğimiz şeylere mi?

Ben bakıyorum şöyle bir hayırlısı olsun dediklerime; ki örnekteki çoğu şeyi kendim söylüyorum; olumsuz olup da kaçıp kurtulmak istediğim, düşünmek istemediğim şeyler. Bazen bazı şeylerin önüne geçemiyoruz evet, ama öyle bir şey yaratmış ki hayırlısı olsun beynimizde ‘haydi kaç kurtul ve tekrar tekrar ‘tekrar et’ -hayırlısı olsun-..

Hayır bu kadar kolay olmamalı – hayır-. Şer geliyor başına, söyle o sihirli cümleyi ve kurtul. Savaşsana bir önce kardeşim; git bir peşinden bakalım sevdiğin adamın ayrılmayalım , seviyorum, affediyorum, deneyelim, baştan alalım, sensiz yapamam falan de. Sonra dene, çabala, uğraş, yılma, at gururunu, hırsını, kibrini, yenilmişliğini üzerinden.. Yine mi aynı şey oldu? Her şeye rağmen o aynı, durum aynı, sonuç aynı mı.. İşte şimdi hep bir ağızdan söylüyoruz  o sihirli cümleyi ‘hayırlısı olsun’..

Kimse bizim yaşamımızı hem yazıp, hem yönetmiyor. Bize bırakılmış kocaman bir pay var ‘hayatımız’.

Ben yılmışlığımdan bıktım artık ve gerçekten içinde hiçbir hayır göremediğim işlere hayırlısı olsun demiyorum abilerim, ablalarım .. Yok abi bir bakayım bu işin içinde bir iş var diyorum.. Didik didik edip yoruldum, bu işten bir sonucumu neyimi alamam ki ben dedim mi; işte o zaman yine her bir ağızdan söylüyoruz ‘hayırlısı olsun’..

Şimdi böyle heyheylenip yazdım yazmasına ama şunu unutmuyorum.. ”Hoşunuza gitmeyen nice şeyler vardır ki sizin için hayırlıdır ve hoşunuza giden nice şeyler vardır ki sizin için şerdir. Allah bilir, siz bilmezsiniz ayet-i kerimesi.. Benim sorunum kaçmakla, kılıf bulmaya çalışmakla, örtbas etmeye çalışmakla..

Her şeyi (sana verilen kadarıyla ) yaptıysan gönül rahatlığıyla; hatırlayıp bu ayeti paşa paşa oturabilirsin tabii ki koltuğunda..

‘İSMİM BU..’

Comments are closed.