Güneşe Yolculuk, “Senem” vakti…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Teknolojiden hiç bir vakit hazzetmedim diyebilirim. Ama yoğun haftaları geride bırakırken ekranın ışığından istifade ederek okuduklarım ve dinlediklerim katlanmam için yeterli neden oluyor çoğunlukla.

Senem Diyici’nin fon olduğu okumalarda, okumaların fon olduğu türkü dinlemelerine dönüştü zaman(ım).

Müziksiz olarak dinlediğim nefis İstanbul Türküsü, halk müziği ile caz ezgilerini harmanlayan ve bu şehirde dünyaya gelen sanatçıyla tekrar haşır neşir olmama sebep oldu, iyi ki de oldu. Senem Diyici, Küçük yaşta müzik dehası farkedilir ilkin. 10 yaşındaysa İstanbul Konservatuarı’na başlamasıyla perçinlenir bu yetenek. Ruhi Su ustanın ışığıyla beslenir uzun bir vakit. Hatta Ruhi Su dinlerken onu ararsınız müzikte farkında olmadan.

Yurtdışında yaşamını sürdüren ses-nefes eğitmeni sanatçı, ülkemizde de bir çok konser vermektedir. Aynı zamanda Senem Diyici ve Alain Blesing,  2011 yılı içerisinde “Wonderbike Tour” ismiyle hızla kirlenen dünyamıza vurgu yapmak amaçlı 10’u aşkın Avrupa ülkesini bisikletleriyle katederek yol üstündeki bir çok köyde konser verme planları ile yollarına devam etmektedirler.

Anadolu’yu köy köy dolaşıp biriktirdiği yüzlerce türkü oluşturur. Çeşitli ürünler verir, müzik haricinde de. 

tell mı trabizon albümü dikkate değerdir, bunun yanında Güzeller Duası sayısız dinlenebilecek güzellikte bir türküsüdür, şiddetle tavsiye olunur, huzur için…

‘HERDEM’

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.