‘biz yeni bir tür iyi insan, iyi insan, iyi insan, yaratıcı insan olmaya yürüyelim..’ – DOĞAN ÖZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

‘devletin içindeki kontrgerilla yapılanmasını ve faşist yuvalanmaları araştırırken ve tam da dava açma hazırlığındayken 24 mart 1978’de evinin önünde arabasına binerken altı kurşunla katledilen yurtsever ankara cumhuriyet savcısı doğan öz’ü katleden kontrgerillanın faşist tetikçileri ve azmettirenleri hala yargılanmadı , cezalandırılmadı..

18 tanığın ifadesine , ayrıca yakalanan faşist tetikçinin suçunu ikrar etmesine ve sanığa altı kez ceza verilmesine rağmen askeri yargıtay defalarca kararı bozdu ve tetikçi bozuntusunu serbest bıraktı.. 

unutmayalım , unutturmayalım..

demokrasi havarilerine bir kez daha hatırlatıyoruz : KATİLLER , DARBECİLER HANİ YARGILANACAKTI.. İNSANLARI UYUTMAYIN.. YARGILAYIN !’

Crockett..

‘şiddet olayları, anarşik eylemler olarak nitelendirilebilecek kadar basit değildir. amaç, demokrasi umudunu yok etmek; onun yerine faşist düzeni gündeme getirmek ve bütün unsurlarıyla yürürlüğe koymaktır. böylece abd ve çokuluslu ortaklıklar, ortadoğu sorununu büyük ölçüde çözmek amacını gütmektedirler. bize göre bu sonuca ulaşmada cia , kontrgerilla gibi gizli örgütlerin yönlendirmesi vardır. bu örgütler, devlet aygıtını geniş ölçüde kendi amaçlarına uygun şekle dönüştürerek demokrasi düşmanı akımları iktidar yapmayı öngörmüşlerdir.’

DOĞAN ÖZ.. (başbakanlığa sunduğu rapordan..)

‘şunu öncelikle bilmekte yarar var: bütün bu çalışmalar içinde askeri ve sivil güvenlik güçleri vardır. kontr-gerilla, genel kurmay harp dairesi’ne bağlıdır. kontrgerilla, il ve ilçelerde seferberlik işlemini yürüten kurum olarak askerlik şubelerince yönetilmektedir. bu konuda en çok, aşamalı eğitimden geçen astsubaylar kullanılmaktadır.’

DOĞAN ÖZ.. (başbakanlığa sunduğu rapordan..)

 

 

 

 

 

 

‘Çocuklarım,
Bugün 16 mayıs 1974 ve ben bugün sizden ayrıyım. Mardin’deyim. Sizleri nasıl arıyorum, bilemezsiniz. Artık 40 yaşındayım.
Annenizle ta lise öğrenciliğimiz yıllarında karşılaşmış ve tanışmıştık ve birbirimize tapmıştık. Ve yarın Turan’ın doğum günüdür.
Anneniz ve ben yalnız insanları sevdik, yalnız toplumun mutlu olmasını istedik, yalnız kendimizden geldik.
Sonra uzun öğrencilik yılları, sonra görev yılları. Turan doğdu. Çermik’te çalışırken Hakan doğdu ve biz çok mutluyduk. Çok çok uzun yıllar sonra siz de buna tanık oldunuz. Bengi’miz doğdu. Sanki evimize papatya tarlası açıldı.
Ve biz hiçbir şeyden yılmayalım. Ve biz hiçbir zaman kendimizden utanmayalım. Hatalarımızı kolaylıkla kabul edelim. Başarılarımıza hiç korkmadan yürüyelim.
Biz yeni bir tür iyi insan, iyi insan, iyi insan, yaratıcı insan olmaya yürüyelim.’

DOĞAN ÖZ..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.