livorno ve empoli’ye bin selam olsun.

livorno ve empoli’ye bin selam olsun..

italyan futbol kulübü livorno yine insanlığın yanında , direnişin yanında yer aldığını eylemli bir şekilde gösterdi.. empoli kulübü taraftarları da benzer bir eylemle gönüllerde yer aldı..

afganistan’da öldürülen italyan askerleri için futbol federasyonunun tüm spor müsabakalarında 1 dakikalık saygı duruşunda bulunulması kararına karşı livorno ve empoli taraftarları saygı duruşunda bulunmayarak tezahürata devam ettiler..

futbol federasyonu da bu insani eyleme anında karşlık vererek iki takıma 20bin euro para cezası verdi.. ama bilmiyorlar ki o cezaları vız gelir tırıs gider..

livorno futbol kulübü taraftar grubu işçi sınıfının çoğunluğu oluşturduğu bir taraftar grubu olması ve antifaşistliğiyle biliniyor.. endüstriyel futbol sanayisine karşı yıllardır mücadele eden livorno kulübünün taraftar grubu geçtiğimiz yıllarda da sayısız anti-faşist ve anti-emperyalist gösterilerde bulunmuştu.. italyan askerlerinin işgal gücü olarak bulunduğu ırak’ın nasıriye kentinde verdiği en büyük kayıplardan sonra bile ‘on , yüz , bin daha fazla nasıriye’ tezahüratları statları inletmişti..

geçtiğimiz yıl adana demirspor’la sezon açılışında maç yapmak üzere adana’ya gelen livorno takımı geçen sezon serie a ‘dan ikinci lig olan serie b’ye düşmesine rağmen endüstriyel futbola karşı bayrağı yukarılara doğru taşımaya devam ediyor..

Crockett..

Comments are closed.