‘Hayaller ve Sokaklar’ , MEHMET GÜRELİ

‘kaldırımda dalgın dalgın yürüyordu. ellerini birbirine kavuşturmuş bir çiçekçi kadınla göz göze geldi.. kadının gözlerindeki parıltıdan etkilendi birden ; biraz tedirgin hissetti kendini , bakışlarında tazelenen canlılığa şaşırdı , adımları hızlandı.. yolun sonunda , geriye dönüp bir daha bakmak istedi kadına , cesaret edemedi..

‘öyle bir şey yazarsın ki,’ dedi , ‘başlı başına müthiş gelir sana , tekrar tekrar okursun.. bırakıp gidersin sonra cümleyi ; akşam döndüğünde ne bulacağından emin , sevinçle koşarsın masana.. bir daha okursun , sonra bir daha okursun , hikayenden apayrı , kendi başına çaresiz kelimelere çarpar , şaşarsın.. onu yalnız bırakmaya kıyamazsın , ama o gitmek istiyordur.. bütünün anlamı bozulmamıştır , bir zedelenmeden söz edilebilir belki..’

artık bir şeylerin kaybolduğundan söz etmeyecek kadar olgunlaşmış birine benziyordu , ama yanılabilir insan.. tramvay , tünel’e doğru ilerliyor.. kucağındaki çantasına sımsıkı sarılmış , gözlerini etrafta gezdiriyor , sonra bir soru soracakmış gibi bana bakıyordu.. çok temiz giyimliydi ; bordo kravatı dikkati çekiyordu.. sanki hiç planlamadan öylesine bırakmış kendini hayata.. ödünç bir kazakla , sıcak bir sobanın yanında düşüncelere alışmış , onlarsız kendini yok sayan bir masada nyman’ın bir aryasını dinliyor izlenimini uyandırmıştı bende.. sibel’e söylediğimde , ‘nyman dinlediğini nerden çıkardın’ gibi bir şey söylemişti sanırım.. pencereden dışarıyı seyrediyordu , öylece takılmış kalmıştı.. çiçekçi kadına bakıyordu , tramvay adamı köşeye kadar izlemişti.. sonra her şey geride kaldı , silindi…………………..’

‘Hayaller ve Sokaklar’ , MEHMET GÜRELİ , SEL Yayıncılık , Temmuz 2010..

müzisyen , ressam , yönetmen , yazar ve oyuncu on parmağında on yetenek demeyeceğim çünkü iki eldeki parmak yetmez belki eser verdiği sanat dallarını saymaya.. hemen hemen her sanat dalında unutulmaz güzel eserlere imza atmış olan mehmet güreli’nin öykülerinden oluşan yeni kitabı ‘hayaller ve sokaklar’ sel yayıncılıktan bu ay başında çıktı.. şarkıları hep dilimizde olan mehmet güreli ustanın öyküleri de dolu dolu , akıcı ve hayatın içinden , edebiyattan , sanattan , sokaklardan pencereler açıyor bize.. ilk baskısı tükenmeden koşun hemen alın..

sel yayıncılık müthiş bir atılım yaptı iki sene içinde.. yayınladığı onlarca kitaba her ay hız kesmeden yenilerini ekliyor.. onlara da buradan biz okurlara bu eserleri ulaştırarak okuma imkanı sağladıkları için teşekkürlerimizi iletiyoruz..

Crockett..

Comments are closed.