Müzik Kutusu Hakkında :

 

(fotoğraf : ‘looking for eric’ filminden.. – yönetmen : ken loach..)

MÜZİK KUTUSU HAKKINDA :

aylakadamız’ın müzik kutusu en başından beri büyük beğeni topluyor ve rağbet görüyor.. öyle ki günlük takipçileri bile var.. biz bazı şarkıları yenilerine yer versinler diye kaldırdığımız da hemen tepki veriyorlar ‘siteden bu şarkı niye çıktı’ diye.. çok hoşlandığımız bir durum bu tepkileri almak ama anlayışlı olmak lazım.. dinleyebileceğimiz  o kadar çok müzik , şarkı , ses var ki yeryüzünde.. sürekli aynı şeyleri dinleyerek başkalarına haksızlık etmeyelim.. ayrıca müzik kutusunun bir amacı da yeni sesleri , değişik grupların ve sanatçıların eserlerini sizlerle paylaşmanın yanın da onları size tanıtıp , onların beğendiğiniz eserlerini almanızı ve böylece emeklerine bir katkı sağlamayı istiyoruz..

site yaklaşık bir yıl önce yayın hayatına başladı , bu süre içinde yaklaşık 300’e yakın şarkı yer aldı sitemizde ve yüzlerce şarkı , ses yer almaya devam edecek..

‘bazı şarkılar da kazık çakmış , hep varlar’ diyen de oluyor.. evet hep var olacaklar, onlar müzik kutusunun değil aylakadamız’ın yapıtaşları , onlarsız olmaz , onlarsız site yürümüyor.. gerçek bu..

bazı ‘arkidişlerimiz’ de ‘niye şarkıları indiremiyoruz’ diyor.. bu talepleri de bizi hoş görsünler doğru bulmuyoruz ve karşısında olduğumuzdan buna izin vermiyoruz.. sanatçıların yıllarını verdikleri emeklerine saygısızlık olur..

bugün yine bazı şarkılar müzik kutumuzdan kaldırıldı ama yerlerine tam 18 şarkı ekledik.. bazıları çok bilindik şarkılar , bazıları yeni.. umarız severek dinlersiniz.. özellikle soap kills’in ‘tango’ şarkısına , defile des ames grubunun şarkısına , alina orlova’nın sesine ve şarkılarına , irandan mohsen namjo’nun şarkısına ve subcomandante marcos ile ilgili eklenen iki şarkıya dikaktinizi çekmek isterim..

ayrıca ufak bir not müzik kutusu ile ilgili gelen bir şikayet hakkında : ’müzik kutusunda bazen şarkılar arka arkaya çalmıyor , takılıyor’ deniyor.. bu durum internet hızınız veya bilgisayarınızdan kaynaklanıyor olabilir.. bu durumda mecburen manuel olarak kendiniz müzik kutusunu ilerletmek zorunda kalacaksınız.. bizden kaynaklanmıyor ama yine de özürlerimizi sunarız..

bugün eklenen şarkılar : 

1- ALINA ORLOVA – LOVE SONG

2- ALINA ORLOVA – MENULIS

3- DEFILE DES AMES – DOORS TO UNDEFEATED VIOLENCE

4- SHIVA IN EXILE – ODYSSEIA

5- MIKIS THEODARAKIS – Z (MAIN TITLE)

6- PINK FLOYD – WISH YOU WERE HERE

7- SOAP KILLS – TANGO

8- FAIRUZ – AL TANIEH

9- GRUP YORUM – DEVRİM YÜRÜYÜŞÜMÜZ SÜRÜYOR

10 – SUBCOMANDANTE MARCOS – COMANDANTE

11- LHASA – CON TODA PALABRA

12- KAROLINA GOCHEVA – PTICO MALECHKA

13- LOUISE ATTAQUE – LES NUITS PARISIENNES

14- LOU REED – A WALK ON THE WILD SIDE

15- MOHSEN NAMJOO – JABRE JOGHRAFIAYI

16-  PANTEON ROCOCO – MARCOS HALL

17- TINDERSTICKS –DYING SLOWLY

18- ARIS SAN – BUM PAM.. 

umarız eklenen yeni şarkılardan hoşlandıklarınız olur ve bazıları kalplerinize erişebilir belki ‘arkidişler’..

Crockett..

(fotoğraf : ‘the bands visit’ filminden.. – yönetmen : eran kolirin..)

Comments are closed.