UN PROPHÉTE / YERALTI PEYGAMBERİ.. – JACQUES AUDIARD

Un Prophéte  (A Prophet) / Yeraltı Peygamberi (2009) – Jacques Audiard

Yönetmen : Jacques Audiard

Senaryo : Jacques Audiard , Tohmas Bidegain , Abdel Raouf Dafri , Nicolas Peufaillit

Tür : Drama , cinayet , gerilim..

Oyuncular : TAHAR RAHIM (Malik El Djebena) , NIELS ARESTRUP (Cesar Luciani) , ADEL BENCHERIF (Ryad) , HICHEM YACOUBI (Reyeb) , REDA KATEB (Jordi)

Süre : 155 dakika..

Yapım : Fransa , İtalya , Korsika..

 

AYLAKADAMIZ :

Altı yıllık hapis cezasını çekmek üzere bir Fransız hapishanesine giren MALIK DJABENA (Tahar Rahim oynuyor) henüz 19 yaşındadır.. Kimsesiz , okuması yazması olmayan  MALIK DJABENA hapishanedeki diğer mahkumlara göre çaylak ve güçsüzdür.. Arapların ve Korsikalıların çoğunlukta bulunduğu hapishane , Korsikalılar örgütlü bir çete olduklarından sayıca üstün Araplardan daha güçlüdürler ve tüm cezaevine hükmetmektedirler.. Cezaevi personeli bile Korsikalı çetenin yanındadır.. Korsikalıların lideri CESAR LUCIANI (NIELS ARESTRUP) bir gün MALIK DJABENA’yı sıkıştırır ve ona hem kendinse hizmet etmesini emreder hem de bazı illegal işlerde onu kullanacağını söyler.. MALIK DJABENA verilen hizmetçilik görevlerine itiraz etmez fakat cinayet ve diğer suçları işlememek için direnir ancak Korsikalıların lideri MALIK’i öldürmekle tehdit eder ve türlü eziyet ve işkenceyle MALIK’e ilk cinayetini işletir.. Bir ARAP olmasına rağmen KORSİKALILAR’la haerket eden MALIK Arapların tepkisini çeker ve onlarla bir çok kere karşı karşıya gelip çatışır.. Ancak zamanla örgüt içinde ve cezaevinde üst kademelere yükselen MALIK yavaş yavaş yeraltı dünyasının karışık ve tehlikeli dünyasında kendi acımasızlığıyla nam salar..

CANNES FİLM festivalinde Büyük Jüri Ödülüne layık görülen ‘Un Prophéte’ yönetmen   Jacques Audiard’ın Kalbim Bir An Durdu (De Battre Mon Coeur S’est Arrete) adlı filminden sonra sinema dünyasında hızlı yükselişinin devam ettiğini gösteriyor.. ‘Un Prophéte’ bir çok otorite tarafından da 2009’un en iyi filmi gösteriliyor..

(Fotoğraf : Jacques Audiard..)

Sürükleyici ve her anı gerilim dolu bu filmi kaçırmayın , kendinize bir güzellik yapın , bulun ve izleyin..

Comments are closed.