NOKTA.. – DERVİŞ ZAİM

NOKTA (2008)

 

Yönetmen : DERVİŞ ZAİM

Senaryo : DERVİŞ ZAİM

Yapımcı : DERVİŞ ZAİM , BARAN SEYHAN

Müzik : MAZLUM ÇİMEN

Oyuncular : HİKMET KARAGÖZ , MEHMET ALİ NUROĞLU , SERHAT KILIÇ , SETTAR TANRIÖĞEN , SONER KÖKKAYA 

Sinopsis : Bir zamanlar işlediği bir suç yüzünden azap çeken ve çektiği azaptan kurtulmaya çalışan bir adamın hikâyesini anlatıyor. Ahmet, yakın bir arkadaşının ön ayak olması ile tarihi değeri yüksek bir Kuran’ın çalınmasına istemeden bulaşır. Ancak kalkıştığı iş onu hiç istemediği bir noktaya sürükler. Geleneksel Osmanlı hat sanatının da dahil olduğu film, tıpkı bu sanat gibi tek ve kesintisiz bir plandan oluşuyor. Nokta, içeriğinde suç ve ceza, görev ve sorumluluk, kötülük, gelenekten yararlanma gibi konuları tartışmaya açıyor… 

NOKTA’NIN KAZANDIĞI BAZI ÖDÜLLER :

 

EN İYİ YÖNETMEN  : Antalya Altın Portakal Film Festivali , İstanbul Film Festivali , Bursa İpekyolu Film Festivali.. 

EN İYİ FİLM : Antalya Uluslararası Avrasya Film Festivali Eleştirmenler Ödülü , Kahire Uluslararası Film Festivali..

EN İYİ MÜZİK :  Antalya Altın Portakal Film Festivali , Adana Altın Koza Film festivali , Montpellier Uluslararası Film festivali..

JÜRİ ÖZEL ÖDÜLÜ : Antalya Altın Portakal Film Festivali.. 

AYLAKADAMIZ :

Cenneti Beklerken filminde minyatür sanatını , Filler ve Çimen filminde ebru sanatını filmine yediren DERVİŞ ZAİM son filmi NOKTA’da bu kez hat sanatıyla yoğurmuş filmini.. Cennet Beklerken’de minyatür sanatıyla insanları zaman ve mekanlar arası sürükleyen DERVİŞ ZAİM , NOKTA filminde boğazınıza bir yumru oturtuyor ve hat sanatıyla kalbinize işliyor.. Bir röportajında en çok Endülüslü bir hattatının hikayesinden etkilendiğini söylüyor DERVİŞ ZAİM..

Filmin müzikleri MAZLUM ÇİMEN imzalı ve filmi daha da yukarılara taşıyor.. Cenneti Beklerken’in film müzikleri de çok güzeldi.. Cenneti Beklerken’de müzikler sizi zaman ve mekan kavramlarını yok ederek kah atların üzerinde kah gökyüzünde kah suların üstünde sürüklüyor ama NOKTA biraz daha ileri çıkıyor müzikleriyle..

NOKTA’daki oyuncu kadrosu da tecrübeli oyunculardan oluşuyor.. Oyuncu performansları da film tek planda çekilmiş olmasına rağmen en üst düzeyde filmde..

DERVİŞ ZAİM , TABUTTA RÖVAŞATA filmiyle 1996’da akıllarımızı , kalplerimizi fethetmişti.. beş uzun metrajlı filminin hepsinde de başarılı işler çıkardı..

Aylakadamız der ki filmi izleyin ve müziklerini alın , kaçırmayın , aylakadamız garantisi veriyoruz pişman olmayacaksınız..

Comments are closed.