Wristcutters: A Love Story / Bilekkesenler : Bir Aşk Hikayesi.. – GORAN DUKIC

Wristcutters: A Love Story / Bilekkesenler : Bir Aşk Hikayesi 

wristcutters-1

Yönetmen : Goran Dukic
Senaryo : Etgar Keret, Goran Dukic
Oyuncular : Patrick Fugit (ZIA), Shannyn Sossamon (MIKAL), Shea Whigham(EUGENE), Tom Waits (KNELLER) , LESLIE BIBB (DESIRE)
(Fantastik , Romantik , Drama. – 2006 , ABD , 91 dakika)

wristcutters-2 

‘ZIA : Cenazemde ağlamış olmalı. Bunu övünmek için söylemiyorum ama ağladığından eminim.

Bazen kendini çok yakın hissettiği bir erkeğe benden bahsettiğini hayal ediyorum. Ona erimiş çikolatalı gofret gibi büzülmüş cesedimi nasıl mezara indirdiklerini anlatıyor.

Ona aslında nasıl da hiç şansımız olmadığını söylüyor ve sonra adam onunla yatıyor..

Bunu sadece kendini iyi hissetmesi için yapıyor..’

wristcutters-4 

Macar yönetmenlerden GORAN DUKIC’in ETGAR GERET’in kısa öyküsünden uyarladığı fantastik bir film. Ölümden sonra devam eden hayatın ve aranan gerçek aşkların gerçeküstü hikayesi.

wristcutters-5 

Filmde JOY DIVISION (IAN CURTIS) , GOGOL BORDELLO’nun şarkıları dışında filmdeki ana rollerden birini üstlenen TOM WAITS’in şarkıları sizi alıp götürüyor.

wristcutters-8 

Zaten film de TOM WAITS’in o müthiş şarkısı DEADLY AND LOVELY çalarken ZIA’nın (PATRICK FUGIT) bileklerini keserek intihar etmesiyle başlıyor. 

wristcutters-9

İntihar edenlerin dünyasına geçen ZIA bu dünyada bir süre pizzacıda çalışıp tükenmeyen vakti tüketmeye çalışırken kız arkadaşı DESIREE’nin de intihar ederek bu dünyaya geldiğini öğrenince intihar edenlerin dünyasında tanıştığı elektro gitarına su dökerek intihar eden arkadaşı EUGENE ve bir yanlışlık sonucu intihar edenlerin dünyasına geldiğini hep söyleyen MIKAL ile birlikte kız arkadaşı DESIREE’yi aramak için macera , aşk ve gülünçlüklerle dolu bir yolculuğa çıkarlar..

 wristcutters-11

MIKAL ise intihar edenlerin dünyasını yönetenleri bulup onlara yanlışlığı anlatıp , bu yanlışlığın düzeltilmesini ve yeniden gerçek dünyaya dönmeyi istemektedir. İntihar edenlerin dünyasını yönetenlerden birisi de KNELLER’dir (TOM WAITS).

 

wristcutters-3

İlginç senaryosu , güçlü kadrosu ve müthiş güzellikte müzikleriyle gerçek sevgiyi arayanların izlemesi gereken eğlenceli ama bir o kadar da hüzün dolu bir film..

Comments are closed.